Tijdens de informatiebijeenkomst op 5 juni 2018 konden omwonenden en geïnteresseerden met behulp van Virtual Reality een kijkje nemen in het toekomstige Diever.

Door de samenwerking tussen modelleurs, landschapsontwerpers en game-experts heeft Tauw in sneltreinvaart het conceptontwerp omgebouwd tot een realistische 3D-omgeving. Maar wat maakt een VR-visualisatie tot een succes? Herkenning is erg belangrijk: mensen vinden het leuk om hun eigen omgeving terug te zien en bijvoorbeeld het café om de hoek te herkennen. Als mensen de huidige situatie herkennen, snappen ze ook de toekomstige situatie.

Een blik in de toekomst
Dankzij het VR-model hebben inwoners van Diever kunnen ervaren in welk opzicht hun directe omgeving gaat veranderen. Een deel van het bos transformeert bijvoorbeeld tot een park met mooie paden en een bankje om te zitten. Zo hebben de bezoekers ook ervaren direct hoe de nieuwe verlichting van het park en de weg eruit komt te zien. Door dit soort zaken te kunnen beleven, nog voordat de schop de grond in gaat, kan er veel beter rekening gehouden worden met hun feedback. Lees hier alle reacties die de projectgroep tijdens de inloopbijeenkomst heeft ontvangen.

Benieuwd waar de inwoners van Diever zo enthousiast over waren? Bekijk het filmpje voor een impressie van de 3D omgeving.